Elfeledett zenék tárlata

Száz felvétel, háromszor ennyi írás húsz akadémikus tollaiból, túlélők felderített történetei segítenek, hogy megértsük a soát. De, hogy ez a projekt miért egyedülálló? Mert ebben az esetben a vészkorszak alatti zenei életről sajnos elhanyagolhatóan kevés információt találhatunk.
A zenék és dalok egyedülálló bepillantást nyújtanak abba, hogy miként –egyesek élték túl vagy éppen nem – történtek az események az üldöztetések idején, így nyújtva értékes adatokat az események utáni tanúvallomásokhoz.

És, hogy mekkora kereslet van egy ilyen projektre? Az egy hónap alatti 10.000 látogató már a múlté, számuk rohamosan nő, csak úgy, mint a számukra nyújtott lehetőségek és szolgáltatások aránya is!

Sok anyagunk van, soha fel nem dolgozott kéziratok és egyebek, amiket idővel hozzá adunk. Részleteket is fel szeretnénk venni. A TV és dokumentumfilmeket korlátozza az idő, a könyveket a terjedelem, de egy ilyen Internetes adatbázis terjedelme a végtelenségig növelhető, amíg továbbra is finanszírozókra találunk. – mondta Dr. Shirli Gilbert, a projekt egyik vezetője.

Tekints bele a gyűjteménybe

You may also like...