Limmud – zsidókról és Izraelről nem csak zsidóknak

LimmudÖtödik alkalommal kerül megrendezésre a hétvégén a Limmud Konfesztivál Budapesten. A Limmud egy konferencia, workshop, tréning és szabadegyetem egyben, mely a magyar és külföldi zsidóság, a zsidók és nem zsidók közötti kapcsolatok és Izrael témájába igyekszik mélyebb betekintést nyújtani az érdeklődők számára.


A vasárnaptól keddig tartó rendezvényen olyan nem mindennapi témák kerülnek terítékre, mint a vallásszabadság, különböző vallási közösségek szemszögéből, a nők és női szerepek, Izrael jövője anticionista és ultra cionista szemmel, de bemutatásra kerülnek a budapesti ortodox közösségek is.

Az előadások folyamán választ kaphatunk olyan kérdésekre, hogy a kóser táplálkozással tényleg jót teszünk-e a környezetünknek és magunknak, hogy hogyan viszonyul a zsidó vallás a transzszexualitáshoz, illetve hogyan élnek együtt cionisták, kommunisták, kapitalisták és vallásos zsidók napjaink Izraeljében.

Természetesen a közelmúltbeli események tükrében nem megkerülhető téma a mai Izrael jövője sem. A Közel-Keleten végigsöprő demokratizálódási hullám komoly hatással van és lesz Izraelre. Bemutatásra kerülnek az izraeli hadsereg különleges alakulatai is, az elit kommandók. Valamint szó lesz arról is, mi vár Izraelre, ha az ENSZ elismeri a palesztin államot – Jeruzsálemmel, mint fővárosával.      

Az angol és magyar nyelvű részletes program megtalálható ezen az oldalon.

Készült az Európai Unió Integrációs Alapjának támogatásával.

 

 Forrás: kitekinto.hu – Baumann Zsófia, fotó: limmud.hu

You may also like...