Már készül a következő magyar HBO-sorozat

A Társas játék után újra külföldi minta alapján készít sorozatot a magyar HBO. A Be Tipul (In Treatment) című izraeli széria hazai adaptációjának főszerepében Mácsai Pál látható. A forgatás november 22-én kezdődött.

A Be Tipul című tévésorozat 2005-ben kezdte pályafutását Izraelben, és összesen két évad készült belőle. A széria sikerét mutatja, hogy az első szezon az Israeli Academy Awards minden lehetséges díját megnyerte drámasorozat kategóriában. Az amerikai HBO 2008-ban készített belőle szintén nagy sikerű adaptációt In Treatment címmel. Három szezon készült a sorozatból, amely Emmy- és Golden Globe-díjjal is büszkélkedhet.

2009-ben a közép-európai HBO is megvásárolta az izraeli sorozatformátum jogait. A régióban eddig három adaptáció készült: román, cseh és lengyel, jelenleg a magyar változat forgatása zajlik.

Az eredeti sorozat kreátora Hagai Levi. A 40 epizódos magyar adaptáción Tasnádi István (Made in Hungaria) vezető forgatókönyvíró és csapata dolgozik. Az amerikai sorozatban Gabriel Byrne által alakított pszichológus szerepében Mácsai Pált láthatjuk.

A történet középpontjában egy, az ötvenes éveiben járó, neves pszichológus áll, aki hétfőtől csütörtökig fogadja pácienseit rendelőjében, majd péntek esténként ő maga keresi fel a pszichológusát, hogy megoldja a saját magánéletében jelentkező problémákat. A heti üléseken keresztül nyolc ember személyes történetét, drámáját ismerhetjük meg.

A forgatás november 22-én kezdődött, és 21 hétig tart. A sorozat várhatóan 2012 őszén kerül adásba.

Forrás: kultography.hu

You may also like...