Utazás a zsidóság sokszínű világba

SzabadLimmud 2012

A már jól megszokott tanulás, beszélgetések és ismerkedés mellett számos szabadtéri programot, kötetlen hangulatot és könnyed izraeli ritmusokat kínálunk az első SzabadLimmudon, 2012. július 1-én vasárnap, Budapesten.

Szó lesz egyebek mellett izraeli és magyar politikai kérdésekről, az izraeli sci-firől, Iránról, a „pinkwashing” – vitáról és zsidó demográfiáról, de lesz hagyományos szövegtanulás és amatőr kisfilmkészítés is. A magyar és angol nyelven tartott előadásokon, beszélgetéseken kívül hóra, pilates és más sportprogramok, kézműves-foglalkozások és zene is vár Titeket.

Előad többek között Adam LeBor (író, újságíró – The Economist, Times, Monocole), Józan Péter (MTA doktora, az MTA Demográfiai Bizottságának elnöke), Pécsi-Pollner Katalin (Eszterház), Szántó T. Gábor (író, a Szombat folyóirat főszerkesztője) és Vered Glickman (IKI). Feldmájer Péterrel (Mazsihisz), Hegyi Szabolccsal (TASZ) és Domina Kristóffal (Athéna Intézet) beszélget Dési János (újságíró -ATV, Klubrádió).

Idén először izraeli hangulatú vásár egészíti ki a programot, ahol kóser sörök és borok, zsidó témájú könyvek, ékszerek, judaika és ajándéktárgyak közül válogathattok. Este a focirajongók az Európa-bajnokság döntőjét követhetik végig, a többiek pedig fergetegeset bulizhatnak hajnalig.

Szokásunkhoz híven kóser ellátást biztosítunk minden résztvevő számára, a kisgyermekes családok számára pedig egész napos gyermekfelügyelettel és izgalmas gyerekprogramokkal tesszük lehetővé a részvételt.

A szervező Limmud Magyarország Alapítványról, a Limmud idei rendezvényeiről, a programokról és a helyszínről bővebb információ ide kattintva olvasható. Az érdeklődők ide kattintva jelezhetik részvételi szándékukat, és vásárolhatnak kedvezményes árú jegyeket 2012. június 20-ig.

 

Forrás: mazsihisz.hu Fotó: limmud.hu

You may also like...