A Fülemüle folytatja saját hagyományát

Megújult étlappal készül a Fülemüle Étterem az őszi-téli szezonra, de a változások nem jelentenek gyökeres fordulatot Singer András halála után. A család – Singer Mária, Viktor és Balázs – folytatja és tovább viszi a „Füli” saját hagyományait.

-Az étlapunk két fő gerince változatlan: a klasszikus zsidó ételek, amelyeket egy pesti zsidó étteremben tartani kell. Ilyen a sólet, és az összes libaétel, a füstölt húsok. A tradicionális magyar ételek adják a második nagy ételcsoportot, azok, amelyekért a külföldi vendégek hozzánk járnak. Sajnos mi is megszenvedjük a magyar vendégek, a nagy asztaltársaságok hiányát és a MALÉV csődjét. A fapados gépekkel olyan külföldi turisták érkeznek hozzánk is, akik ketten kérnek egy főételt, vagy egy levesre, desszertre futja a pénzükből. Azért, hogy többfélét tudjanak kóstolni, számukra összeállítottunk néhány tematikus menüt, 5 ezer forint körüli áron – ez az az összeg, amit hajlandók rászánni egy főétkezésre.
A Fülemüle étlapja is tükrözi az évszakok alapanyag-kínálatát, és most már a Márton napra, a Hanukára és a Karácsonyra tervezik az ételajánlatokat. Ezek a szezonális/alkalmi ételek adják az étlap harmadik részét.
A család úgy döntött, hogy az étterem a jövőben is részt vesz a rangos gasztronómiai fesztiválokon, hogy minél több helyen és emberrel tudják megismertetni speciális kínálatukat. Megőrzik és tovább viszik Singer András szakmai és emberi nyitottságát. Rá egy mosolygós fénykép emlékeztet, az étlapon pedig mostantól az ő nevét viseli Dávid király sóletje.  
A család korábban is együtt élt az étteremben, közösen ülték körbe a 8-as asztalt – most is négyen vannak jelen. Ezért bíznak abban, hogy az égből jövő támogatással méltó módon folytathatják Singer András szellemi örökségét. 
 
Forrás: gourmetgasztro.hu 

You may also like...