Ünnepi lemezt készített Joshua Bell

A 2009-ben listavezető At Home With Friends című album sikerén felbuzdulva a Grammy-díjas amerikai hegedűművész ismét összehívta zenészbarátait.

Így született meg a Musical Gifts from Joshua Bell and Friends című lemezfelvétel: „Nevezhetjük karácsonyi lemeznek, mert a legtöbb szám a karácsonnyal kapcsolatos, de inkább ünnepi albumnak hívnám. Vegyes családból való vagyok, ahol a hanukát és a karácsonyt is megünneplik. A lemezen zsidó motívumok is szerepelnek, sőt, játékból még keverem is a stílusokat” – magyarázta a művész.

Joshua Bell legújabb albumán a latinpop emblematikus figurája, Gloria Estefan, a Tony-díjas Kristin Chenoweth, a bluegrass műfajának koronázatlan királynője, Alison Krauss mellett olyan klasszikus zenei szupersztárok is énekelnek, mint Plácido Domingo vagy Renée Fleming.

„Ez a lemezfelvétel azért készült, hogy jól érezzük magunkat, és hogy újra eljátsszuk a jól ismert dallamokat – de ezúttal másként” – mondta Bell.

Joshua Bell fáradhatatlanul járja világot és koncertezik. 2014-ben sem lesz ez másként. Magyarországon legközelebb áprilisban lép fel a Zeneakadémián, ahol Várjon Dénes zongoraművész és Steven Isserlis brit csellista partnereként játszik. 

 

Forrás: kulturpart.hu 

You may also like...