Ennél szebb szavakat?

Az Idan Raichel Project az izraeli világzene abszolút gyöngyszeme. Tökéletes összhangban épülnek bele zenéiben a különböző afrikai, európai és keleti hangok, modern és régi érzések, hangulatok. Az így született alkotások egytől egyik fantasztikusan igényesek, szinte együtt lélegeznek velünk.

Idan első szóló albuma, az “Idan Raichel’s Project” három éve jelent meg, és különlegességével azonnal helyet szerzett magának nemcsak legnagyobb világzenei nevek körében, de a hallgatók szívében is. Idan a slágerlisták éléről figyelhette, hogy válik tripla platinává albuma, majd Ő maga az „Év zenészévé”, If you go c. száma az „Év dala”, lemeze pedig az „Év lemeze” lett. Ezek után mi más is történhetett volna a 2005-ben megjelent „Out of the Depths” albumával, minthogy azonnal dupla platinába öltöztesség és megkapja a -méltán kiérdemelt- „Az Év …” címeit.

Idan még nincs 30 éves, de már túl van több koncertsorozaton az USA-ban, Mexikóban, Angliában. Játszott már Szingapúrban, Etiópiában, Washingtonban, Torontóban, Londonban.. és Izraelben természetesen.
Albumaiból részleteket hallhattok honlapján, zenéit pedig a JewBox.hu is sugározza!
Kellemes hallgatást!

מילים יפות מאלה
עידן רייכל
מילים: עידן רייכל
לחן: עידן רייכל
זה לא אומר שאני לא אף פעם
זה רק עכשיו אז תחכה
ואז אבוא כשיעבור הזעם
ואז אחזור – כשיתבהר.

זה לא אומר שאני לא חושבת
עליך בכל יום, כל שעה
עדיין אין שלווה ואין את השקט
כי בכל מקום עולה מולי דמותך.

גם אם קשה לי להגיד מילים יפות מאלה
גם אם לא מצאתי דרך להרגיש שלך
תדע לחשוב שרק אותך אני אוהבת
תדע בלב אני תמיד איתך
תדע אני תמיד תמיד איתך

זה לא אומר שכך ואין אחרת
זו רק סופה ביום חולף
ואז תראה איך כשתזרח השמש
אשוב אליך מן הגשם השוטף.

You may also like...