Vodka túra Mexikóban

A budapesti Vodku zenekar már többször bizonyított külföldön is, például Mexikóban. Odakint annyira megszerették őket, hogy a banda éppen a napokban hazaérkezett haza a legújabb háromhetes mexikói turnéjáról.
A Vodku 18 nap alatt 15 városban 15 fellépéssel állt színpadra az 500-tól 1500 fős befogadóképességű színházakban és koncerttermekben, méghozzá teltházak, több száz eladott CD, és a jövő évre szóló újabb meghívással végezve.
Bata István, a zenekar vezetője elmondta:
 „A 18 nap alatt mintegy 7000 kilométert utaztunk Mexikón belül, gyakorlatilag észak-déli és kelet-nyugati irányban is bejártuk az országot, megfordultunk sivatagban, kaktuszerdőben, 3000 méteres magasságban és óceánok partján is. Álltunk Mexikóváros főterén, láttunk piramisokat és a világ legöregebb fáját, fürödtünk és muzsikáltunk a Mexikói-öbölben (Veracruz) és a Csendes-óceánban (Lázaro Cardenas) és vacsoráztunk a Popocatepetl tűzhányó tövében. Sikeres koncertjeink voltak északon (Monterrey), délen (Oaxaca) a tengerszint felett 10 (Veracruz) és 2500 (Guanajuato) méter magasságban is, valamint felléptünk Mexikó első számú turistaparadicsomában (Chapala).
 
A bő két hét alatt több hónapnyi élményanyaggal lettünk gazdagabbak, amelyet útijegyzetek (http://vodkubanda.blog.hu) fotók százai (http://vodku.kepeim.hu) és hamarosan elkészülő útifilmünk is megörökít.
 
A Vodku igazi kuriózum a magyar zenei életben, zenéikkel és előadásmódjukkal stílusuk élvonalában vannak, nemzetközi szinten is. Ha szeretnétek velük bulzni a VOLT Fesztiválon illetve a Balaton Soundon, a linkekre kattintva megteheted, hogy rájuk is szavazol!
 
 

You may also like...