Zsinagóga Tours

Új év, új program sorozat a Kidmától. Az első ezek közül a Zsinagóga Tours Projekt, ami egy élményekben és információkban gazdag kalandozás Budapest 22 zsinagógájának történetei, meséi, hagyományai és közösségei között.
A következő egy évben havonta két alkalommal meglátogatunk egy-egy budapesti zsinagógát, ahol a péntek esti ima előtt teszünk egy kis túrát a samesszel vagy a rabbival, akik így olyan történeteket osztanak meg velünk a közösség életéből és a templomról, amikről nem írnak a helytörténeti kutatások. A különböző épületek egymástól sok mindenben eltérő közösségeket rejtenek. Akinek van kedve és kíváncsi, hogy mi a különbség egy ortodox és egy neológ vagy egy reform péntek este között, maradjon velünk imára. így legalább egy estére segíteni tudunk abban, hogy minjen képes legyen némely közösség.

A program másik része a látogatásokat megelőző szeminárium, amiket egyelőre a Szódában tartunk majd csütörtökön délután 7-től. Ezeken a kötetlen beszélgetéseken inkább a fellelhető szakirodalmaké és az alkalmanként meghívott előadóké a főszerep. Az előadások és a beszélgetések anyaga fel fog kerülni a Kidma honlapjára, ezért ha valaki lemarad valamelyik alkalomról, az sem marad le igazán.

A szöveges dokumentáció mellett feltett szándékunk minden szemináriumból és a hozzá tartozó zsini vizitből egy-egy 10 perces video spotot is készíteni, ami szintén később majd a Kidma honlapján lesz elérhető.

Az első program:

2009. szeptember 17. Szóda 19:00 – szeminárium

2009. szeptember 18. Dózsa György úti zsinagóga – találkozás Keleti Pályaudvar, metró kijárat

Kérünk mindenkit, hogy a pénteki programról ne késsen.

Jelentkezés: kidma.hungary@gmail.com, 0620 577 79 90

Ha van kedved önkéntesként segíteni a szervezésben, írj!

You may also like...