Ámosz Oz a díszvendég

Izrael képviseletében Ámosz Oz lesz a XVII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége, az április 22-én nyíló könyves seregszemlén aki Budapest Nagydíjat veheti majd át – tájékoztatta a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése.
Az elmúlt évben a magyar-izraeli diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének 20. évfordulója alkalmából a magyar könyvkultúra és a kortárs irodalom díszvendégként mutatkozhatott be a Jeruzsálemi Nemzetközi Könyvvásáron. Ezt a gesztust viszonzandó a MKKE az április 22-én nyíló Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál ez évi díszvendégeként Izraelt hívta meg – olvasható a szervezet közleményében. Magyarország legnagyobb könyves seregszemléjére a fővárosba látogat Ámosz Oz, aki a fesztivál nyitónapján veszi át a Budapest Nagydíjat.

A világhírű izraeli írónak a könyvfesztiválra új kötete is megjelenik magyar nyelven, az Élet és halál rímei – amely eredetileg 2007-ben látott napvilágot – az Európa Kiadó gondozásában kerül a magyar közönség elé.

A fesztivál négynapos programjában csaknem 300 kulturális és szakmai esemény szerepel. Az idei rendezvény újdonsága, hogy az új könyvek kiállítása mellett első ízben nemzetközi antikvár vásárnak is helyet ad a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. A seregszemle keretein belül idén is megrendezik – immár tizedik alkalommal – az Európai Elsőkönyvesek Fesztiválját, a kontinens legtehetségesebb fiatal prózaíróinak találkozóját.

www.konyvkolonia.hu

You may also like...