Avraham Tal vagyok, egy énekes..

Avraham Tal már első ránézésre nem az az előadó, aki magasról beszél, pedig olyan színpadokon lép fel, ahol a legnagyobbak szoktak. A MySpace lapján ennyi a jellemzése önmagáról: „Helló és üdvözlet! Avraham Tal vagyok, egy énekes/dalszövegíró/producer. A Shotey Haneuva énekese.”

Az izraeli zenéről sok mindent elmondhatunk, de az biztos, hogy vannak kimondottan jó képviselői, akik a szívük és lelkük mellett még esetleg meg is vannak áldva egy kis zenei hozzáértéssel. Avraham persze nem csak azért közkedvelt szerte erecben, mert egy kitűnő és abszolút tehetséges fiatal zenész, hanem mert két lábon a földön járó, közvetlen és kedves ember. Szólóénekesi karrierje mellett saját zenekarral is büszkélkedhet, a Shotey Haneuvaval.

Békepárti, ám ellentétben a legtöbb ilyen zenésszel, ő nagyon jól kijön a hadsereggel is. Erről azt mondta: „Nem gondolom, hogy akárki is hadsereg ellenesnek nézne, mert a gázai konfliktus alatt is katonáknak zenéltem és azoknak, akik délen bunkerekben élnek. Szerintem jó a békéről beszélni, két lábbal a földön állva, tudva mi a helyzet. Mindenki vágyik a békére, még a legextrémebbek is, Szerintem kell a békéről beszélni, de csak ha a valóságból indulunk ki, nem pedig légből kapott ötletekkel, mint a békét akarunk, és nem érdekel mi történik. … Komplikált a helyzet az arabokkal, láthatod. És nem tudom, senki sem tudja igazán, mi történik. Olvasod az újságot, nézed a televíziót, és nem tudod mi a valóság, úgyhogy ne állj egy oldalra sem.”  (Videó, Mosh Ben Arival adják elő a Jah is One-t)

mouss
JewBox.hu

 

You may also like...