Sztárok a Sztárokért – segíts a gyermekeknek!


A Sztárok a Sztárokért egy jótékonysági est, amely a kórházi ápolásra szoruló gyermekeket segítő alapítványokat fogja össze. Az est fő sztárjai az alapítványok és a gyermekek, őket pedig zenészek, színészek, sportolók támogatják, méghozzá dedikált portréfotóikkal, melyeket kizárólag erre az alkalomra készített róluk Eran Tal izraeli fotóművész. A közönség az est folyamán lehetőséget kap e képek megvételére.
Bence még csak hat éves, de már átélt egy súlyos autóbalesetet, épp a téli hónapokban, az ünnepek előtt. Koponyasérülést szenvedett, életkora, illetve az eset speciális körülményei miatt gyermekmentőt kellett hozzá hívni. Az egység szinte azonnal a helyszínre ért és szakszerű munkájának köszönhetően Bence gyorsan és biztonságosan kerülhetett a kórházba, ahol az elkötelezett, profi csapatnak és a frissen beszerzett, legújabb orvosi eszközöknek köszönhetően megmenthették az életét.

A gyermek lábadozását, értelme újbóli kinyílását bohócdoktorok követték nyomon, az első harsány kacaj akkor hagyta el Bence ajkát, amikor Dr. Lala lufikkal és cukrokkal halmozta el ágyacskáját. Bence mára felépült, balesete csupán emlékfoszlány maradt, míg kórházban töltött idejére mosollyal emlékezik vissza. Ezek óriási eredmények, olyan emberek, sőt, hősök által, akik minden elismerést és ösztönzést megérdemelnek, akikre minden gyermek számíthat.„Nagyon örülünk annak, hogy ismét egy összefogás indul el a gyermekekért, melynek részesei lehetünk. Ezúttal a nemes cél iránt személyesen is elkötelezett civil emberek kezdeményezésére művészek, beteg gyermekekért fáradozó alapítványok működnek együtt. Reméljük a művészet szeretetén keresztül még több figyelmet kaphat az adományozás öröme és felelőssége.”

Dr. Gesztes Éva, elnök
Magyar Gyermekmentő Alapítvány

Éppen ezért két tehetséges fiatal – Jakubek Elza és Eran Tal – életre hívott egy, az országban egyedülálló kezdeményezést, melynek neve: Sztárok a Sztárokért. A név egy jótékonysági estet takar, amely a kórházi ápolásra szoruló gyermekeket segítő alapítványokat fogja össze. Ezáltal a Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány és a Gyermekrák Alapítvány együtt, közös eszközökkel támogatja a Heim Pál Gyermekkórházat, ahol tevékenységük szálai összefutnak.

A szervezők elmondása szerint a nyugati mintára szerveződő, állófogadással, zenés programmal, hírességek aktív részvételével egybekötött jótékonysági est igen jó eszköz a társadalom megszólítására. Az est fő sztárjai az alapítványok és a gyermekek, őket pedig zenészek, színészek, sportolók támogatják, méghozzá dedikált portréfotóikkal. A személyes hangvételű, exkluzív képeket az izraeli fotóművész, Eran Tal készítette, kifejezetten erre az alkalomra.  

A közönség az est folyamán lehetőséget kap e képek megvételére. Az est vendég fellépője a Fourtissimo együttes, mely az új albumáról fog dalokat előadni, illetve Harcsa Veronika, a tehetséges, karrierjének felfutását élő jazzénekesnő, aki lelkesen vetette bele magát a fotózásba is.

Hasonló örömmel csatlakozott a kezdeményezéshez Benedek Dalma, Bodrogi Gyula, Bródy János, Cserhalmi György, Dés László, Fenyő Miklós, Für Anikó, Illés Béla, Kovács Kati, Kozmann György, Storcz Botond, Taróczy Balázs, Törőcsik Mari, Ullmann Mónika, Szikora Róbert, Szipál Márton és Varnus Xavér is, a lista pedig bővül. Az est kiemelt támogatójaként szerepel a Sanoma, a Canon, a Nespresso, a Princess és az  Elephant Holding Zrt., így minden feltétel adott, hogy egy valóban emlékezetes eseménnyel zárjuk az évet, aktív részeseiként a beteg gyermekek gyógyulásának, Karácsony ünnepén. A jótékonysági est keretében Szollár Domokos kormányszóvivő átnyújtja Bajnai Gordon miniszterelnök ajándékát a Heim Pál Gyermekkórháznak.

Időpont: 2009. december 27. 18:30
Helyszín: Hotel InterContinental, Budapest. Belépő 5000 forint.

Az eseményhez előzetes regisztráció szükséges, amit a sztarokasztarokert@gmail.com e-mail címen, vagy SMS-ben a +36 30 849 6191-es számon lehet megtenni. A jelentkezéskor nevet, illetve a kísérők számát szükséges megadni.

You may also like...