Csapda – Sipos András filmje

„Szabadulás után egykori zárkatársammal találkozót beszéltünk meg Budapesten. A bérházban kiderült, hogy bizony ez a munka nem arról szól, hogy én a két szép szememért kapok munkát, lehetőséget…itt lakhatsz nálam, segítek neked munkát szerezni, de akkor ennek a függvénye-képen ezt meg ezt a perverziót velem meg vele meg kell tenni. Felálltam az emberrel szemben és azt mondtam, én most hazamennék.” 

Részlet a filmből, a főszereplő – Ádler Péter – önvallomása. 

Szabadulás után egykori zárkatársammal találkozót beszéltünk meg Budapesten. A bérházban kiderült, hogy bizony ez a munka nem arról szól, hogy én a két szép szememért kapok munkát, lehetőséget… Ez az atrocitás, ez olyan mértékben sújtott, hogy azt gondoltam; ennél jobban kiszolgáltatva nem lehet az ember, hogy bevállalja valakinek a közeledését, aki nyílt színen megmondja, hogy itt lakhatsz nálam, segítek neked munkát szerezni, de akkor ennek a függvénye-képen ezt meg ezt a perverziót velem meg vele meg kell tenni. Felálltam az emberrel szemben és azt mondtam, én most hazamennék. Kedvezményem van, ha ez nem lenne, én most itt helyben agyba főbe vertem volna… Lementem és sétáltam és elgondolkodtam, egy börtönből szabadult valakit kihoznak azért, hogy csináljon bűncselekményt, azután csináljak azért valamit, hogy legyen lakásom, munkám. Ennyire le kell alázni egy börtönből szabadult embert?”  

A Dunatáj Alapítvány és a film alkotói meghívják a film bemutatójára az Uránia Nemzeti Filmszínház Fábri termébe 2010. január 19-én, kedden este hat órára 

Csapda

dokumentumfilm, 60 perc

a Dunatáj Alapítvány filmje készült az MMKA támogatásával.

Rendező: Sipos András
operatőr: Halász Gábor, Kőrösi András
gyártásvezető: Ordódy Judit
producer: Szederkényi Miklós 
Készült 2008–2009-ben az Állampusztai BV Intézetben

 

You may also like...