Coelho: Tizenegy perc a Thália Színházban

A Thália Színházban június 2-án mutatják be Coelho világsikerű művét, melyben a szerelem szentségéről és a benne rejlő szexualitásról ír, tabuk nélkül, szenvedéllyel, a tőle megszokott spirituális emelkedettséggel. A bátorságról, ahogyan a Coelho minden műve, hogy merjünk kockáztatni, mert csak akkor élünk. Merjünk igent mondani a kalandra, az életre, a kockázatokra, az esetleges kudarcra, mert nincs mit veszítenünk.

Maria fél a szerelemtől, fél a csalódástól, Önmagát és a szerelmet keresi. Ő egy tiszta, naiv, lelkes, fiatal brazil lány, aki szajhaként is angyali, és jellemének változása semmiképpen nem az elkeseredés felé halad, hanem folyamatosan fejlődik, megy előre, tanul, levonja a tanulságokat. Egészen didaktikus módon, amikor valami rossz történik vele, vagy ha valamire rájön, hogy mit csinál rosszul, akkor már másnap levonja a tanulságot és változtat. Folyamatosan filozofál, naplót ír, elemzi önmagát és a környezetét, a férfiakat, az életet. Persze hibázik, elbukik, fél, kudarcot vall, el is keseredik sokszor, de nem keseredik meg, hanem javít, föláll, egyre bátrabb, egyre jobban vállalja önmagát. Fejlődik. Ez fontos. Maria példa. Példaképül állítja őt Coelho a nők elé. A különleges darab Gerendás Péter zenéjével kerül színre.

Paulo Coelho: Tizenegy perc

A Thália Színház és az Új Színház közös produkciója

Bemutató: 2010. június 2. A Thália nagyszínpadán

Szereplők: Gubás Gabi, Valentin Titánia, Balogh Anna, Földes Eszter e.h., Sztárek Andrea, Száraz Dénes, Haumann Máté, Papp Zoltán, Almási Sándor, Galkó Balázs

Színpadi adaptáció: Pozsgai Zsolt
Zeneszerző: Gerendás Péter
Díszlet: Szikora János
Jelmez: Veilich Rita
Koreográfus: Sárközi Gyula
Rendező: Szikora János

You may also like...