„Nem orcátlankodom” – Sheket lemezbemutató koncert!

Hoppá, „öreg” barátaink, a Sheket nevű egészen kiváló zenekar tagjai most nagyon izgatottak lehetnek, mi a közönség pedig igen boldogok, ugyanis nemsokára részt vehetünk a zenekar első albumának lemezbemutató koncertjén!

 

 

Jegyek rendelhetőek elővételben a IH Rendezvényközpontban és a Zenekarnál. + a koncert napján a helyszínen lehet.

Helyszín: Szeged, Városháza udvar
Időpont: 2010. július 4., 20.30-22.00
Belépő: 1500 Ft elővételben

www.sheket.hu

A Sheket Csongrád megyei (Szeged – Hódmezővásárhely székhelyű), világzenét játszó, nyolc tagú zenekar. Az együttes 2007. januárjában alakult. Felállásuk is tükrözi igen sajátos zenei stílusukat. Különböző népek népzenéit olvasztják össze és ötvözik más, népszerűbb zenei fúziókkal. Főként magyar népzenei és klezmer, azaz zsidó népzenei elemeket használnak fel zenéjükben. Ezeket az autentikus hangzástól kicsit elrugaszkodva, az ütő- és elektronikus hangszerek bevonásával (dob, gitár, basszusgitár) próbálják megmutatni. Ezzel az egyedi hangzással leginkább a világzenei kategóriába sorolják stílusukat. Közel egy órás repertoárjunkban megtalálhatóak más, magyar zenekarok átiratai is.

Céljuk egyszerűen az, hogy mindenki örömét lelje a zenéjükben, kortól, vallástól és stílustól függetlenül. A zenekarnak számos fellépése volt Szegeden és a környező településeken, illetve a főváros számos fesztiválján és rendezvényén! Gratulálunk az albumhoz!

You may also like...