Svéd acél – Sabaton

Egy Sabaton alatt rengeteg érdekes dolgot lehet tanulni. Péntek van, pár óra múlva beköszönt a Shabbat, ezért most egy igazi érdekességet mutatunk nektek. A metál svéd képviselőit, a Sabatont már Tel Aviv és Budapest rock klubjaiban sokan ismerik, mégis érdemes kicsit többet szólni a munkájukról azok felé is, akik nincsenek otthon a dübörgő militáns harci metálban.

A bandát 1998-as megszületésétől egészen a 2005-ös Primo Victoria megjelenéséig Aeon-nak hívták. Ez volt a pszichológiai hadviselés első lépcsője. Az új név, új kezdetet és hangzást szimbolizált, ami a Primo Victoria -Első Győzelem-névben teljesedett ki.


Joakim

Pont ezen az albumukon jelent meg az egyik leghíresebb számuk, amit a világ egyik legsikeresebb hadjáratának, Izrael 6 nap alatt kivívott győzelmének ajánlottak. Alapvetően militarista alapú zenéket írnak, így a repertoárba természetesen belekerült a D-nap, Sztálingrád, a varsói lázadás és sok más történelmi esemény emléke is. Izrael felé azonban mindig is különleges tisztelettel fordultak.

Mindenképpen izgalmas lehetőségeket rejteget egy koncertjük, mértani pontossággal előadott zenéik még akkor is magukkal ragadnak, ha pont ez miatt teljesen kiszámítható az amúgy igen jó dallamokkal telepakolt zenéik felépítése.

Live in Israel

Az érdeklődők itthon vagy akár Izraelben is kipróbálhatják, hogyan hasít a svéd acél penge, ugyanis augusztus 27-én Tel Avivban, november 14-én pedig a budapesti WigWamban koncerteznek majd.

arieh

You may also like...