A legmenőbb izraeliek Hollywoodban

Lássuk csak, kik Hollywood legmenőbb izraeli személyiségei? A lista igazán érdekes lehet, főleg, hogy a nevek közül itthon csak egy-kettő mond azonnal valamit, pedig így vagy úgy, mindannyiuk munkáját ismerjük és imádjuk.

1. Ayelet Zurer
Többek szerint a legsikeresebb hollywoodi izraeli. Az Angyalok és Démonok sztárja a színészek és rendezők kedvence, mert nagyon jó és kényelmes vele a munka. Először a München című Spielberg drámában tűnt fel. Nemrégiben a város leggyönyörűbb női közé választották, a listán kilencedikként Natalie Portman és Keira Knightley után, illetve Scarlett Johansson és Nicole Kidman elé.

 

2. Ali Suliman
A Mennyország most-ból megismert Khaled az egyik legkeresettebb arab színész. Názáretből származik, a tel avivi s Yoram Levinstein Acting School végzettje. Remek színész, különleges közel-keleti karaktere pedig sajnálatos módon kicsit beskatulyázza az e témákat feldolgozó drámákba, de természetes személyiségéből fakadóan a filmjeinek abszolút központi alakja tud lenni.

3. Meital Dohan
A Weeds rajongóknak nem kell bemutatni a szőke szépséget, a sorozat Yael Hoffman karakterét. Ra’ananából hosszú volt az út Los Angeles-ig, de megérte, mert a különböző sötét komédiák (mint a horror paródia-sorozat Woke Up Dead) vele lesznek egészek. Legújabban az Artist 4 Israel szóvivője, akikkel például amerikai graffitiseket visznek Izraelbe, hogy kifessék a sderoti rakétatámadás elleni óvóhelyeket.

4. Oren Peli
Tipikus sikertörténet.. a névtelen programozó ugrik egy nagyot és minimál költségvetésből maximális hatást hoz ki. Az utóbbi évek egyik nagy port felverő „Paranolmal Activity” című házi készítésű horror mozija a maga 15000 dolláros büdzséjével több, mint 100.000.000 dollár hasznot hozott. Alamuszi nyuszi nagyot ugrik? Tessék utána csinálni! Amir Zbedo nevű izraeli haverjával megírták a forgatókönyvet, kicsit kimaszkírozták a házát, tartottak egy castingot és zehu.. indultak is a Screamfestre. A 39 éves milliomos szabadidejében legújabb projektjén, az 51-es körzeten (Area 51) dolgozik.

 

5. Mili Avital

Mili személy szerint az egyik kedvenc színésznőm.. nem utolsó sorban igéző arcáért. Ugyancsak jeruzsálemi és mindkét országban aktív filmes. Nat Portman mellett az egyik legkeresettebb izraeli színésznő, aki a legnagyobb sztárok között van nyilvántartva. Több filmjét bemutattuk már itthon is (When do we eat, Noodle és előzőleg az Uprising).

6. Piny Benzaken
Nos, Pininek köszönhetjük a szexi sztárkinézetet. Az izraeli stylist főleg a hajakra állt rá, neki köszönhetjük a Ponyvaregény kitörlhetetlen emlékű frizkóit John Travoltán és Samuel L. Jacksonon. „Én vagyok a legdrágább. De ha a legjobbat akarod, azt tőlem kapod, ha megelégszel silányabbal, menj máshová.” – nyilatkozta egy interjúban. 

7. Natalie Portman
Az örök kedvenc. Jeruzsálemben született, New Yorkban nőtt fel értelmiségi családban, és kislánykora óta színésznő. Natalie Portman közben lediplomázott a Harvardon, belekóstolt a politikába, leszokott a húsról. A cipői és a táskái többségét maga tervezi természetes anyagokból. Kevesebb szerepet vállal, mint amennyit felkínálnak neki, inkább utazik, hogy megismerje a nagyvilágot.

8. Guy Oseary
Guyt a „kabbalakirálynő” (sicc) Madonna hátteréből ismerhetjük, mint managere, üzleti partnere és az egyik legszemélyesebb tanácsadója. A 39 éves jeruzsálemi fickó több lábon áll, de a sikerei bizony itt is elismerésre méltóak.
Maverick Records néven fut saját lemezkiadója olyan nevekkel szerződött, mint a The Prodigy, Alanis Morissette és Paul Oakenfold. Mozik terén pedig nem kisebb személyiségek menedzsmentjén dolgozik, mint Hilary Swank, David Caruso, Penelope Cruz, Naomi Watts, Demi Moore, Ashton Kutcher és Lucy Liu. A Maverick Films producerként részt vett a Twilight sorozat, az új Charlie angyalai vagy a Ne szórakozz Zohannal gyártásában.

You may also like...