Egy Porgy és egy Bess

Gershwin halhatatlan remekműve számos fel- és átdolgozást ihletett meg nemcsak az opera műfaján belül (pl. Ella Fitzgerald és Louis Armstrong, Miles Davis és Gil Evans, Cleo Laine és Ray Charles). David Linx régóta tervezte, hogy elkészíti saját „olvasatát” – ehhez előbb azonban rá kellett találnia az 1993-ban alapított, világhírű Brussels Jazz Orchestrára, illetve Maria Joaóra – velük egy-egy közös lemezt is eredményezett e „találkozás”.

Az így született A Different Porgy, Another Bess Linx gyerekkori mentora és barátja, James Baldwin amerikai író előtt tiszteleg, illetve látásmódjában az ő nyomdokain jár. Ennek a lényege: a mindenek fölött álló emberközpontúság.

A koncertet 18.30 órai kezdettel a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben „Előhang” címmel beszélgetés előzi meg, amelyen a fellépő művészekkel és a műsoron szereplő művekkel ismerkedhetnek meg közelebbről az előadásra jeggyel rendelkezők.

Rendező: Művészetek Palotája
2011. február 21. 19:30 – 22:00
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Erre a koncertre jegyét a Művészetek Palotája saját jegypénztáraiban üdülési csekk, Accor Ticket Culture utalvány, Sodexho Pass Kultúra- és Ajándékutalvány, valamint Művészetek Palotája ajándékutalvány beváltásával is megvásárolhatja.

Jegyárak: 2000, 3700, 5900, 6900 Ft

You may also like...