Végre! Socalled és Shtetl Superstars a Szigeten!

2011-ben a Sziget Fesztiválon lép fel a XXI. századi klezmer-színtér egyik zászlóvívője a kanadai Socalled (született Josh Dolgin), a maga teljesen külön bejáratú, eklektikus világával.A Shtetl Superstarsról pedig csak annyit, hogy az évtized egyik legnagyobb durranása lehet ez a nemrég feltűnt zenekar!

Csütörtökön a Shtetl Superstars indítja a programot. Különösebb kockázat nélkül megjósolható: az évtized egyik legnagyobb durranása lehet ez a 2011 tavaszán feltűnt zenekar. Nevükben a „Shtetl” a jiddis falusi gyökerekre utal, ami pedig a szupersztárságot illeti, a zenekar csupa ismert zenészből áll: tagjai a Rotfront mellett a Les Triaboliques-ben, a Boom Pamban, az Amsterdam Klezmer Bandben és az Oy Divisionben is megfordultak. Úgyhogy mi már most szólunk: ez a koncert egy igazi All Star gála lesz, magára vessen, aki elmulasztja.

Shtetl Superstars
Világzenei Nagyszínpad
2011. augusztus 14, vasárnap:

 

Socalled Josh mindent megtanult a kelet-európai zsidó zenéről és a jiddis nyelvről, tud zongorázni és harmonikázni, a tenyerében van a hip-hop, a rap és a számítógép, és öttagú zenekara élén olyan hangkollázsra képes, ami egyszerre nosztalgikus és futurisztikus, szívhez szóló és agyas, és ami éppolyan vájt fülű, mint amilyen beindulós klubzene. Socalled – aki mellesleg felkapott képzőművész és filmes – járt már a Sziget Fesztiválon, de akkor nem alanyi jogán, hanem David Krakauer Klezmer Madness!-ének MC-jeként 2006-ban. Aztán saját vállalkozásba fogott, és 2007-ben már a Ghettoblaster című albumával kavarta a port, többek közt Theodore Bikel, Fred Wesley és a countryénekes Katie Moore közreműködésével. 2011 tavaszán újabb anyaga lát napvilágot, azzal érkezik a Szigetre. 

Socalled
Világzenei Nagyszínpad
2011. augusztus 14, vasárnap

You may also like...