Zsidók a Szigeten!

Barátságos keresztények, Izrael barát szélsőjobbos, kedves palesztinok Palesztinából vagy barátunk, a brit nagykövet látogatása – elindult a Sziget Fesztivál, és a Jewish Meeting Point sátránál is dübörög az élet!

Idén érezhetően kevesebb látogatója van a fesztiválnak, viszont az elmúlt évekhez képest sokkal nyitottabb látogatók özönlöttek a JMPoint sátrához a Civil Szigeten. Idén először nem csak egy 8 méter hosszú Izrael térkép, hanem a sátrunk felé húzott 2×2 méteres óriási Dávid csillagos JMPoint logó –melynek felhúzásakor a Klezmatics örömzenélt pár méternyire tőlünk- is hirdeti, hogy nálunk szemtől szemben teheted fel kérdéseidet a zsidó élet minden területéről.
 
 
 
Arcok a sátornál

A Sziget minden évben új meglepetéseket hoz, vannak neccesnek tűnő helyzetek, de az egész fesztiválhangulat valahogy segít átlendíteni az embert azon az egy-két extrémnek tűnő pillanaton, amikor olyan emberekkel osztjuk meg világnézetünket, akikkel egyébként nem lenne alkalmunk. És az esetek 99%-ban kellemes véget ér a legvadabb beszélgetés is. Az igazsághoz azért hozzá tartozik, hogy alig-alig akad olyan ember, évente talán, ha kettő, aki azért jön oda a JMPoint sátrához, hogy balhézzon. És ezekben az esetekben is a fiatal csapatunk nagyon jól kezeli a helyzetet. Nekik külön gratulálunk!

Idén másodszor jött hozzánk Anglia magyarországi nagykövete, aki pár hónap múlva Etiópiába megy dolgozni, hogy az Afrikai Unióval való kapcsolatokat erősítse.

Mi köze van a nem kóser búbos bankának Izraelhez?

A Jewish Meeting Point sátránál idén is játékos kihívásokkal tanulhatsz a zsidóságról és Izraelről, és a témák kibővültek a Zöld Izrael mozgalom gondolatébresztő feladatsorával! Ugyan ez még nem az öko-világmegváltás első lépése, de ugyan melyikünk foglalkozott eddig Izrael természetvédelmi területeivel, nemzeti parkjaival és különleges élővilágával?

Játék és hagyomány

Pénteken természetesen nálunk is lesz szombatfogadás, kiddus, úgyhogy ha arra jársz, ugorj be hozzánk egy rövid énekre, falat kalácsra és egy korty borra!

A Jewish Meeting Point sátra a Civil színpadtól jobbra a második, garantáltan jól látható és barátságos hely, várunk szeretettel Téged is!

mouss
www.jewbox.hu

You may also like...