Új fejlemények a Székhelyi-ügyben

Székhelyi-ügy: leváltották az egri kulturális bizottság fideszes elnökét

Az egri polgármester javaslatára leváltották az önkormányzat kulturális bizottságának fideszes elnökét a közgyűlés szerdai, a hevesi megyeszékhelyen megtartott ülésén.

Orosz Lászlóné vezette azt a szeptemberi bizottsági ülést, amelyen elhangzott, hogy Székhelyi József színművész „egy SZDSZ-es büdös zsidó”.  

Ahogy beszámoltunk róla, az ülésen készített hangfelvételről kiderült: nemcsak listákat emlegettek, de „zsidóztak” is a résztvevők. Várkonyi György, az egri vagyonkezelő részvénytársaság igazgatója szegezte neki a kérdést a bizottsági elnöknek: tán csak nem azért akarják negligálni Székhelyi Józsefet, mert ő egy „SZDSZ-es büdös zsidó”?

Mire a bizottsági elnök nevetéssel, s a következő szavakkal reagált: „Te mondtad!” Majd – vélhetően a kétharmados erőfölényre utalva – közölte: megtehetik, hogy szelektáljanak a fellépők között.
Habis László polgármester (Fidesz-KDNP) ülésvezetési hibák miatt javasolta a bizottsági elnök leváltását; Orosz Lászlóné nem csak a bizottság éléről, hanem a bizottságból is visszahívta a közgyűlés.

(Forrás: atv.hu)

You may also like...