Michael Douglas Genesis-díjat kapott

Jelentős díjat kapott Michael Douglas a zsidó közösségért tett erőfeszítései elismeréseként. A sztár a díjjal járó 1 millió dollárt is arra akarja felhasználni, hogy a vegyes családokban élő zsidók megtalálják a gyökereiket.

 Michael Douglas egészen addig nem hallott a Genesis-díjról, ameddig nem derült ki, hogy ő nyerte. Akkor pedig különösen meglepődött, amikor kiderült számára, hogy az elismerést olyanok kapják, akik valami jóra ösztönzik a zsidó közösséget.

A népszerű filmszínész édesapja, a szintén hollywoodi sztár Kirk Douglas közismerten zsidó származású, de az édesanyja, a színésznő Diana Dill nem az, ezért azt gondolta, ez kizáró ok a díjazásnál. 

 

Michael Douglas Izraelbe utazott, hogy átvegye az 1 millió dollárral járó elismerést. A díjat a Genesis Jótékonysági Csoport hívta létre, ami mögött egy orosz zsidó üzletember áll, akinek deklarált célja az orosz zsidóság identitásának erősítése. Néhányan kritizálták, hogy egy multimilliomosnak ítélték a díjat, erre a színész úgy reagált, hogy a hírességek sok emberhez tudják eljuttatni a díj üzenetét. Példaként említette a Los Angeles Times-ban megjelent írását az antiszemitizmus ellen, ami a személye miatt kapott nagy figyelmet – olvasható a haaretz.com-on.

 

Teljes cikk: zsido.com 

You may also like...