Din Din Aviv

Din Dinnek nem csak a neve, de a hangja is igen játékos. Olyan dalokat köszönhetünk neki, mint Idan Raicheltől az Im telech. Szülei a világrajövetele után a Dina nevet adták neki, aztán pár nappal később bejelentették igényüket a névváltoztatásra. Szerintük egy ilyen különleges gyermek egy ilyen különleges nevet érdemel.

A most 34 éves énekesnő egészen apró gyermekkora óta szerepel. Már háromévesen édesanyjával lépett a színpadra különböző esküvőkön, születésnapokon. Édesapjától is igen sokat tanult, lévén, hogy mindkét szülője előadóművész. Édesapja jazz zenész és színházban dolgozott. Ezek után Dininek nem is volt más választása, mint a színpad.

Alig múlt hat éves, mikor indult egy nagyon híres gyermekdalfesztiválon és éppen csak második lett, de ezzel a hellyel bezsebelt egy csomó figyelmet és elindult az úton. Ezek után is rengeteget lépett fel mindkét szülőjével az ők alkotta Alidin csapatban. Főleg azonban édesapjával szerett fellépni, ugyanis nagyon közeli kapcsolatuk volt, és apukája jelenléte mindig megnyugtatta a kislányt még a nagyobb létszámú hallgatóság előtt is.

Mikor aztán felcseperedett, Din Dint sok különböző zenei projectbe bevonták és helyet kapott a Gaya nevű formációban. Igazság szerint bármi, amibe belefogott, sikeres lett. A Gayaban pedig megismerhette a zenebusinesst, ráadásul megismerkedhetett egy tucat olyan zenésszel, főleg rock előadókkal, akik tágították a zenei tudását és ízlését is. Megtanulta megérteni mások zenei ízlését.
A Gaya után jött a közös munka az Idan Raichel projecttel, méghozzá pont jókor. Idannak éppen rá volt szüksége, és együtt elkészítették az egyik legnagyobb sikerszámukat, az Im telechet (Ha elmész). Gyümölcsöző kapcsolat volt ez, de eljött az idő, mikor Dini úgy döntött, ideje mostmár elindulnia egyedül, a saját útján, így megkezdődött a munka. Izrael legjobb szövegíróival dolgozott együtt, mint Idan Raichel, Leah Shabat, Khamutal Ben Zayev, Mosh Ben Ari, Alon Yope és természetesen Dini férje. Két évvel ez előtt született meg az album, a My secrets (Titkaim) 13 felvétellel. Din Din nem sok szöveget írt, hiszen saját bevallása szerint ő nem ért ehhez, így inkább rábízta a profikra. Az album névadó dalát, a My secrets-t és barátnője, Yael Naimmal írták viszont, és az I_ten és ember közötti kapcsolatról szól. Az egész album hangulatát, szövegét és világát áthatják a titkok, kapcsolatok és a személyes dolgok. Dini felbuzdulva előző albuma sikerén jelenleg a másodikon serénykedik.

Din Din Aviv f. Yael Naïm – Mashmauyot

 

 

Ez a végtelenül szimpatikus hölgy magánéletében fiára, Edenre a legbüszkébb. A gyermek világrahozatala és felnevelése az ember legszentebb feladata – állítja a büszke anya, és férje kitartó segítségével sikerült az újszülött csecsemő mellett is sikeres turnét bonyolítania Izraelben.

Din Din Aviv f. Mosh Ben Ari – Holemet

 

You may also like...