A vadászok ragadozója – Adrien Brody

Legújabban Predatorokra vadászott egy idegen bolygón, de szerepelt már együtt King Konggal és a Zongorista szerepében megtanult lengyelül és Chopin-t játszani.

Újabban forráskeresés közben akármerre fordulok, ismerős nevekbe botlom. Így Adrien Brody esetében is, akinek édesanyja a humanista fényképezés egyik legismertebb alakja, a budapesti Sylvia Plachy.

Szilvia édesapja katolikus, édesanyja zsidó volt. 1956. december 10-én, egy hónappal a magyar forradalom leverése után, a 13 éves egy lovaskocsiban rejtőzködve lépte át családjával az osztrák határt. Akkor már Sylvia Plachy két évvel később a család New York Queens negyedében telepedett le. 1963-ban kapta meg amerikai állampolgárságát.

Később a Pratt Institute-ban fotográfiát tanult, többek között André Kertésztől. 1973-ban született meg fia, a későbbi Oscar-díjas Adrien Brody, aki hamarosan anyja kedvenc modellje lett. Férje, a lengyel és zsidó származású Elliot Brody történelmet tanított.
Adrien és családja nem volt nagyon gazdag, de jómódban éltek. Már gyermekként színész akart lenni. Középiskolai tanulmányait a Queenseni Gimnáziumban folytatta. Zsebpénzét többek között az off-Broadwayn eljátszott kisebb alakításokból szerezte meg.

A zongorista című film eljátszásához, Adrien Brody-ra nehéz feladatok vártak. Meg kellett tanulnia Chopint  játszani, lengyelül beszélni, hat hét alatt több mint tizenhárom kilót kellett leadnia az utolsó gettó-jelenetekhez. Ezért az alakításért, Adrien Brody elnyerte a legjobb férfi színésznek járó Oscar-díjat. Legutóbb pedig a cingár színész megdöbbentően deltás a Predators-filmben.

 

www.JewBox.hu

You may also like...