Marty Friedman a Dieselben

„Úgy érzem, ha a metal jól kigondolt struktúrákkal találkozik, sokkal erőteljesebbé válik.” – május 19-én a Diesel Klubban várhatóan legutóbbi szólólemezét, a Bad D.N.A című albumot is bemutatja a magyar rajongóknak.

Marty Washingtonban született, de élt már a világ számos pontján, Hawaii-on, Németországban és Kaliforniában. Jelenleg Tokióban lakik. Mielőtt  csatlakozott a Megadethhez, 1990. februárjában, a Cacophony nevű bandában játszott, mellyel 2 albumot jelentettek meg, valamint turnéztak az Egyesült Államokban és Japánban. Már ebben a bandában kitűnt Marty lenyűgözően virtuóz gitártudása. Hihetetlen sok elismerést és rengeteg díjat zsebelt be világszerte egészen egyedi, csak rá jellemző gitárjátékáért. Gitár-szupersztárrá kiáltották ki – így figyelt fel rá a Megadeth. A Megadeth kötelékében eltöltött idő alatt több, mint 10 millió lemezt adtak el, eközben azonban  Marty tovább építgette szóló karrierjét is, nem egyszer olyan zenei kalandokba bocsátkozva, melyek roppant távol estek a Megadethben végzett munkától, mint pl. a Golden Globe nyertes  Kitaro-val  közösen készített album. Bátor lépés volt, hogy kilépett a legendás Megadethből annak érdekében, hogy megvalósítsa újabb muzsikusi célkitűzéseit – de vállalkozását hatalmas siker koronázta.

Friedman, hatalmas eredményeinek köszönhetően napjainkban az egyetlen olyan muzsikus, akinek szilárd helye van a japán,  s ugyanakkor a nemzetközi zenei élet élvonalában. Mióta Tokióban él, televíziós személyiséggé vált, rendszeresen megjelenik az 5 legnézettebb tévécsatorna műsoraiban, szinte minden nap látható a legnagyobb slágereket sugárzó műsorok valamelyikében. 27 arany- és platinalemezt mondhat magáénak. Ötször jelölték Grammy díjra. Május 19-én a Diesel Klubban várhatóan legutóbbi szólólemezét, a Bad D.N.A című albumot is bemutatja a magyar rajongóknak.

You may also like...